Over Boswyk

Vanaf 1996 heb ik onder de naam “Het Baarnsche Kookhuys” diverse kookworkshops, cateringklussen, Afternoon Tea’s en evenementen georganiseerd. Ook heb ik als Event Manager diverse (grote) evenementen van a-z mogen organiseren, waarbij ik mijn creativiteit en fantasie volledig heb kunnen inzetten.

Vanaf 2005 heb ik professioneel gezien mijn culinaire werkzaamheden enige tijd op een laag pitje gezet. Echter, na deze kleine interval bruis ik sinds een aantal jaren weer als vanouds om als private dining chef mijn culinary skills steeds verder te verfijnen. Mijn passie deel ik met mijn gasten door het geven van private diners en kookworkshops in mijn fantastische keuken in Naarden.

Op dit moment ben ik al mijn recepten die ik in de loop der jaren heb ontwikkeld te digitaliseren en deze in de nabije toekomst als e-book uit te geven.

Om met liefde en aandacht met voeding te werken is voor mij een manier om mindful bezig te zijn. Deze vorm om met aandacht en liefde in het hier en nu te zijn, wil ik graag met je delen.

Door o.a. mijn Raja yoga docenten opleiding die ik volg voor persoonlijke ontwikkeling heb ook ik veel meer compassie en bewustzijn gekregen voor het leven in alle vormen. Deze ontwikkeling/bewustzijn wordt gelukkig in een hele brede laag van de samenleving gedragen. Dit betekent dat ik me steeds meer richt op het laten vervullen van vlees/gevogelte/vis in de bijrol van de maaltijd en mijn maaltijden gedurende de week afwissel met vega(n) bereide gerechten. Ik nodig je uit om mijn persoonlijke reis van verandering en ontwikkeling te volgen in mijn blog!

Last but not least: laat vooral het FUN element leidend zijn in het bereiden en nuttigen van eten!

Have Food Fun,

Nicoline Boswijk

“Not eating meat is a decision, eating meat is an instinct”

Denis Leary

Er zijn vele argumenten voor het consuminderen van dierlijke voedingstoffen.  De bio industrie is immers niet duurzaam en qua CO2 uitstoot vergelijkbaar met de hele transportsector. De antibiotica die in de bio industrie wordt gebruikt zorgt voor resistente bacteriën en er worden minder dieren geboren die moeten leven onder slechte omstandigheden.

Als je weinig of geen dierlijke producten eet, is het wel raadzaam om een vitamine B12 supplement te gebruiken en/of overleg te hebben met je huisarts of voedingsdeskundige.