Ook voor wat betreft dit recept heb ik mij laten inspireren door de smaken van de Midden Oosten keuken.

Ik heb AH Buitenbeentjes Aubergine gebruikt en deze zien er misschien wat minder mooi uit, maar dit zegt uiteraard niets over de smaak. Met het kopen van AH Buitenbeentjes groenten haal je groenten in huis, die anders de consument nooit hadden bereikt. Wel zo duurzaam. Alleen mijnheer AH: waarom in plastic verpakt?

Het genieten van eten heeft met alle zintuigen te maken: ruiken, proeven, voelen, horen en “het oog wil ook wat”. Voor mij betekent voelen de structuur van het eten en de verschillende structuren van de diverse ingrediënten. Probeer in dit gerecht eens de verschillende structuren te onderscheiden van de bloemkool en het zachte, bijna “vleesachtige” van de aubergine. Enjoy!

De oorsprong van harissa ligt in Tunesië en is een multi-inzetbare smaakmaker. Harissa wordt gemaakt van pepers, knoflook, komijn, koriander, tomaat en paprika. Ik ben fan van de harissa van het merk Bresc!

De gele accenten op het gerecht zijn de blaadjes van eetbare gele viooltjes …. Spring is in the air.

Ingrediënten

Bloemkool

2 Aubergines

2 eetlepels Harissa

1 dl Olijfolie

1 Rode ui

2 Teentjes knoflook

1 eetlepel Chili melange

250 gr Cherry tomaten

1 blik Rode linzen 420 gr

2 Eetlepels tomatenpuree triplo concentrato

Griekse yoghurt lekker volvet 10% 😉

Koriander

  • Meng 1 dl olijfolie met harissa en meng deze vervolgens met de bloemkoolroosjes (in dit recept klein) en de in blokjes gesneden aubergine.
  • Plaats een ovenschaal met de groenten in een voorverwarmde oven op 200 gr. C. gedurende ca. 35 min.
  • Fruit de fijngesneden rode ui, geraspte knoflook met de chili melange en voeg de uitgelekte linzen toe.
  • Vervolgens tomatenpuree toevoegen.
  • Goed doorverwarmen en op het laatst de gehalveerde cherry tomaten toevoegen.
  • Dien de linzen en de geroosterde groenten op met royaal Griekse yoghurt en koriander.