Van Colorful Food word ik altijd intens blij! De kleurtrigger zorgt er voor dat ik mij energieker voel. Kleurrijk eten betekent lekker eten boordevol smaak en texturen, mineralen en vitamines.

Als je de regenboog omarmt, omarm je een gezond dieet. Een simpele regel is dat hoe kleurrijker je eet, hoe meer voedingsstoffen je tot je neemt. Het versterkt je immuunsysteem, vermindert het risico op hartaandoeningen, laat je huid stralen en zou je zelfs een langer leven kunnen schenken, om maar eens wat voordelen te noemen van Colorful Food.

De kleur rood stimuleert je eetlust, prikkelt en verleidt. Oranje en geel zorgen voor gevoelens van geluk en optimisme. Groen staat voor frisheid en groei. Blauw voor ontspanning en kalmering. Wit voor rust.

Hummus is populair in het hele Midden-Oosten en Noord-Afrika. Mijn hummus recept is van Israëlische origine en bestaat uit kikkererwten, tahini, citroen, knoflook, komijn en olijfolie. De impact van hummus op de Israëlische cultuur,  blijkt uit het volgende:

“Ask any Israeli to point out one thing that embodies “Israeliness”. Chances are nine out 10 will say “hummus”, Shooky Galili.

Ik combineer de Hummus met een topping van Tabouleh (Libanese/Syrische salade van couscous en sowieso platte peterselie). Het geheim van een lekkere Tabouleh is simpel: gebruik heel weinig couscous en heel veel kruiden.

In de Tabouleh gebruik ik Tomberries (pareltomaat). De tomberry heeft een gemiddelde afmeting van 5 tot 10 mm en ziet er uit als een kleine bes. Alles wat een tomaat zo lekker maakt, is geconcentreerd in dat kleine besje: wat een smaakexplosie in je mond! Je kan natuurlijk ook cherry tomaatjes in vieren snijden, de Tabouleh zal je evengoed smaken.

Ingrediënten

350 Gr kikkererwten

1 Eetlepel Tahini

1/2 Theelepel Komijn

Citroensap en -schil

Knoflook

 

50 Gr Couscous

Citroensap

Gele en rode tomberries

Platte peterselie, munt en koriander

Groene peper

Pistache

Blauwe bessen

  • Meng alle ingrediënten voor de hummus in de keukenmachine, glad maken met vocht van de kikkererwten (dit is het geheim van een lekkere hummus).
  • Op smaak brengen met peper en zout.
  • Bereid de couscous volgens aanwijzing verpakking.
  • Roer goed door met citroensap en olijfolie.
  • Meng met de fijngesneden kruiden, tomberries en fijngesneden groene peper.
  • Opdienen met gecrushte pistache en blauwe bessen.

Embrace the rainbow!