Voor dit recept heb ik mini paprika’s gebruikt in geel, oranje en rood.

De paprikaplant Capsicum annuum is familie van de cayennepeper en komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika en is door de Spanjaarden in de 16e eeuw naar Europa gebracht. Een paprika groeit vanuit de bloem van de plant in de kleur groen en verandert dan van kleur.  De groene paprika is in feite dus niet rijp en vind ik persoonlijk een beetje bitter smaken.

Dit gerecht combineert heerlijk met bijvoorbeeld kip of vis van de barbecue.

 

Ik heb de gevulde paprika’s geserveerd als pincho (pintxo baskisch). Een pincho is een tapas die in Noord Spanje wordt geserveerd op brood met een prikker. San Sebastian is beroemd om zijn pintxo’s die worden beschouwd als hoeksteen van de lokale cultuur. In de vele bars kan men zelf de pintxo’s pakken en aan de hand van het aantal prikkers, reken je dan af.

Heerlijk bij deze temperaturen met een koel glas witte wijn!

Ingrediënten

300 Gr mini paprika’s

100 Gr feta

100 Gr Zuivelspread

Handvol rucola

Rode peper

2 Teentjes knoflook

  • Snijd de paprika’s doormidden (laat het steeltje zitten) en verwijder de zaadlijsten.
  • De paprikahelften met de bolle kant naar boven in een ovenschaal leggen en begieten met olijfolie.
  • Rooster de paprikahelften vervolgens in de oven gedurende ca. 20 min. Let op: niet zwart laten blakeren! Het gaat er om dat ze lekker zacht en zoet worden.
  • Maak de feta crème door de feta, zuivelspread, rucola, knoflook en de rode peper (niet alle pitjes gebruiken) in de keukenmachine te pureren, eventueel zout naar smaak toevoegen.
  • Vul de afgekoelde paprikahelften met de feta crème.

On dagizuela oftewel smakelijk eten!