Van alle opdrachten of dat nu catering, kookworkshops of private dining betreft, word ik heel erg blij. Afgelopen weekend heb ik een surprise Vegan Afternoon Tea Baby Shower💙 mogen verzorgen. Heel erg leuk om een creatieve invulling te geven aan het Vegan aspect. Op mijn insta account @boswyksfoodfun heb ik een Reel staan met te gekke foto’s van de geserveerde colorful zoete en hartige gerechten.

Natuurlijk kon een traditionele Cucumber/Cream cheese sandwich deze zaterdag niet uitblijven (The Queen’s Platinum Jubilee Central Weekend 2022)! Bij bakker Van de Kletersteeg vegan brood gekocht dus zonder broodverbeteraar L-cysteine E-920 (google maar eens op dit E nummer en see for yourself). De sandwiches geserveerd met Vegan Heks’nkaas en geschaafde, gezouten en uitgelekte komkommer: wat een geweldige combinatie.

Vaak wordt de elegante Afternoon Tea aangeduid ten onrechte aangeduid als High Tea. Een High Tea is echter een Schotse boeren avondmaaltijd met gerechten als witte bonen in tomatensaus, worstjes etc.

Tijdens de Afternoon Tea hebben wij heerlijke Bio Theeën van Simon Levelt geproefd: Welkom Baby kruiden thee, Indian Chai Green, Lady Earl Grey en Jasmijn.

De muffins zoals wij die kennen vinden hun oorsprong in de 18e eeuw bij de Engelse bakker Samuel Thomas die in de VS woonde. Je begrijpt de discussie tussen de Engelsen en Amerikanen waar de muffin nu vandaan komt … Voor de vegan versie heb ik eieren en melk vervangen door kokosyoghurt en havermelk voor een smeuïg resultaat. Originele muffins worden overigens al gebakken met olie en niet met boter.

Hieronder deel ik mijn Vegan versie van de Blue Berry Muffin:

Ingrediënten voor 12 stuks

250 Gr Bio Tarwe Bloem

150 Gr Bio Kristal Suiker

1 Zakje bakpoeder

Snufje zout

100 Ml Abbot Kinney’s Kokosyoghurt natural

225 Ml Havermelk (vol en vers)

60 Ml Zonnebloemolie

Citroensap (1 eetlepel) en -rasp

2 Theelepels vanille extract

175 Gr diepvries blauwe bessen

Extra: Muffin bakvorm

  • Verwarm de oven voor op 225 gr. C.
  • Vul de bakvorm met de papieren cake cups.
  • Meng bloem, suiker, bakpoeder en zout.
  • Meng apart ook de yoghurt, havermelk, zonnebloemolie, citroensap en -raps en vanille extract.
  • Klop nu alle ingrediënten samen tot een homogene massa.
  • Coat de bevroren blauwe bessen (niet laten ontdooien) met een klein beetje bloem en voeg toe aan het mengsel.
  • Verdeel het beslag over de 12 cake vormpjes.
  • Bak de muffins 5 minuten op 225 gr. C. en schakel vervolgens de oven terug naar 190 gr. en bak nog 20 minuten.
  • Laat de muffins in de papieren cakevormpjes afkoelen en leg deze op een rooster zodat de muffins aan de onderzijde mooi kunnen drogen.

Veel bakplezier!