Om nog even te kunnen nagenieten van de zomer 2020, een veganlicious colorful recept!
Voor de mais hummus gebruik ik Vadouvan specerijen. Dit is een Franse interpretatie van een Indiaas specerijenmengsel uit de regio Puducherry dat een Frans koloniaal verleden heeft en bevat o.a. fenegriek, komijnzaad, kardemom, kaneel en kruidnagel. De kleur geel van het mengsel is van kurkuma.
Van het merk “No Fairytales” heb ik de paprika & chilli tortilla gebruikt, bestaande uit 45% groenten en tarwebloem. Noord-Mexicaanse tortilla’s worden traditioneel van tarwebloem gemaakt en Zuid-Mexicaanse van mais. Een wrap is een gevulde en opgerolde tortilla. Burrito’s of taco’s zijn dan weer dubbelgevouwen tortilla’s. De taco’s (hard) die wij in de supermarkt kunnen kopen, zijn Amerikaanse taco’s.
Zwarte bonen (frijol negro) bevatten veel vezels en eiwitten en zijn vooral populair in de Zuid-Amerikaanse keuken. Deze bonen hebben een dichte, vleesachtige textuur en vormen tezamen met de andere ingrediënten van dit recept een volwaardig veganistisch gerecht.
Heel trots ben ik op mijn borage/bernagie (komkommerkruid) bloemen, die ik nog in juli heb gezaaid en waarvan ik nu kan oogsten. Heel bijzonder, normaliter is de zaaitijd in maart/april. Het blad kan je ook eten, het smaakt licht naar komkommer en dat verklaart dan ook de naam van de plant. De Romeinse Plinius schreef over borage het volgende:
“ego borago gaudia semper ago” hetgeen betekent “ik, borage, breng altijd blijdschap”. Prachtig!
Ingrediënten
75 gr Mais uit blik
75 gr Kikkererwten uit blik
1/2 Eetlepel tahin
1 Teentje knoflook
1/2 Eetlepel Vadouvan
Paprika & Chilli Tortilla (No Fairytales)
250 gr Cherry tomaatjes
Rode ui
2 Avocado’s
200 gr Zwarte bonen
Koriander
- Maak met behulp van een keukenmachine de mais hummus door de mais, kikkererwten, tahin, knoflook en Vadouvan specerijen te pureren. Maak de mais hummus lekker smeuïg door extra opgevangen kikkererwten nat toe te voegen. Op smaak brengen met peper en zout.
- Verwarm de tortilla’s in bijvoorbeeld een contactgrill kort, zodat de tortilla’s nog zacht en op te rollen zijn tot wraps.
- Beleg de tortilla’s met de mais hummus, gesneden cherry tomaatjes, rode ui ringen, avocado in plakken, zwarte bonen en koriander.
Zo simpel kan het zijn
Recente reacties