Gisteren heb ik genoten van de spectaculaire Grand Prix Abu Dhabi 2021. Wow wat een prestatie van Max Verstappen!

Hoe Lewis Hamilton als waardig verliezer Max en zijn team feliciteerde, respect. Een mooi mens Lewis Hamilton, waarbij ik het door hem gelanceerde platform Mission 44 noem met als doelstelling  jonge mensen uit achtergestelde groepen te ondersteunen door het creëren van kans gelijkheid in het onderwijs, werkgelegenheid en een bredere samenleving.  Als zevenvoudig wereldkampioen stelt hij bovendien dat zijn Plant Based dieet (vegan) hem geholpen heeft om aan de top te blijven. Als “eerbetoon” aan Sir Lewis Hamilton vandaag een vegan recept.

In dit gerecht gebruik ik zowel oranje zoete aardappel als rode zoete aardappel (met wit vruchtvlees), maar als je de rode variant bataat niet kunt krijgen, het zal niets aan de smaak afdoen.

Voor een goed uitgebalanceerd vegan gerecht probeer ik vooral ook te spelen met structuren. Om het gerecht een boost te geven dien ik het op met pangrattato met een vleugje chili.

Waterkers scoort hoog als super food, want het bevat de meeste voedingsstoffen in de meest ideale hoeveelheden van alle groenten en fruit. De pecannoten laten zich het best omschrijven als “brain food”. Wat wil je nog meer.

Ingrediënten

4 Grote zoete aardappels (oranje en rood)

75 gr Waterkers

75 gr Pecannoten

Ingelegde citroen

Knoflook

50 gr grof Panko (=Japans broodkruim)

Rode chilivlokken

  • Schil de zoete aardappelen en snijd overlangs in dunne plakken. Bestrijk de plakken met olijfolie en bestrooi met zout.
  • Bak de plakken zoete aardappel in een voorverwarmde oven op 200 gr. C. gedurende ca. 10 min.
  • Doe de waterkers (iets achterhouden voor garnering) in de keukenmachine met een teentje knoflook en olijfolie. Het mengsel kort pulseren in de keukenmachine zodat je de waterkers niet pureert.
  • Snijd het 1/4 van de schil van de ingelegde citroen in superkleine blokjes.
  • Hak de pecannoten grof.
  • Voeg de ingelegde citroen en de pecannoten kort voor het opdienen toe aan het waterkersmengsel en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de panko in een weinig olijfolie met knoflook en chili vlokken krokant.
  • Dien de zoete aardappelplakken op met het waterkersmengsel en pangrattato en garneer met de achtergehouden waterkers.

Simpeler kan ik het niet maken.