Recepten

Ik ben al enige tijd bezig met het digitaliseren van mijn eigen recepten uit de nineties en zero’s. Deze “walk through memory lane” is gedurende deze uitdagende tijden waarin ook ik helaas niet kan doen wat ik het liefst doe, een fijne bezigheid.

Citroen-Ricotta Taart

Citroen-Ricotta Taart

Om het zonnetje binnen te halen, deel ik hieronder mijn recept van een goudgele Citroen-Ricotta Taart. Voor de bodem van deze taart crush ik Amaretti (amaro=bitter) koekjes met een klein beetje roomboter. Het "bittertje" van de amandelsmaak...

Sauerkraut Quiche

Sauerkraut Quiche

Ik ben al enige tijd bezig met het digitaliseren van mijn eigen recepten uit de nineties en zero's. Deze "walk through memory lane" is gedurende deze uitdagende tijden waarin ook ik helaas niet kan doen wat ik het liefst doe, een fijne bezigheid....

Beetroot, burrata & red onion relish

Beetroot, burrata & red onion relish

Biet oftewel beta vulgaris een wortelgewas uit de amarantenfamilie was al bekend bij de Assyriërs (2000 - 600 v.Chr.) en werd door de Romeinen in Europa verspreid. De rode biet (beta vulgaris var. ruba) stamt uit de 19e, begin 20e eeuw.  Andere...

Veganlicious Wrap & Mais Hummus

Veganlicious Wrap & Mais Hummus

Om nog even te kunnen nagenieten van de zomer 2020, een veganlicious colorful recept! Voor de mais hummus gebruik ik Vadouvan specerijen. Dit is een Franse interpretatie van een Indiaas specerijenmengsel uit de regio Puducherry dat een Frans...

Cantaloupe Feta Salad

Cantaloupe Feta Salad

Een "winning team" Cantaloupe meloen met rauwe ham/prosciutto crudo Parma of prosciutto di San Daniele: echt je kan mij er voor wakker maken. Vandaag het recept van een vegetarisch zomers gerechtje met de Cantaloupe in de zonnige hoofdrol. De...

Bosbessen Galette & Limoncello sabayon

Bosbessen Galette & Limoncello sabayon

Gisteren voor een lieve jarige een Bosbessen Galette gebakken. Een heel eenvoudig recept om een lekkere taart te presenteren met ingrediënten die je doorgaans wel in huis hebt. De Galette - niet te verwarren met de Bretonse Galette: een pannenkoek...

Grilled veggies&romesco

Grilled veggies&romesco

Mijn eerste Spaanse culinaire belevingen stammen uit de Eighties. De eerste herinnering betreft Mallorca: vanaf een geplastificeerd boekje met plaatjes wees je een gerecht aan. Op de rekening stond "muchos gracias"  wat ik vertaalde naar "veel...

Kapucijners Greek Style

Kapucijners Greek Style

In deze blog zet ik de kapucijner "blauwschokker" in het juli zonnetje! Als dochter van een vader met een adelborst (marine) verleden, stond bij ons thuis Captain's Dinner op het menu. Kapucijners (oftewel raasdonders) met spek en ui, rijst,...

Hummus&Tabouleh

Hummus&Tabouleh

Van Colorful Food word ik altijd intens blij! De kleurtrigger zorgt er voor dat ik mij energieker voel. Kleurrijk eten betekent lekker eten boordevol smaak en texturen, mineralen en vitamines. Als je de regenboog omarmt, omarm je een gezond dieet....

Orecchiette alla caponata

Orecchiette alla caponata

Voor het eerst las ik een Caponata recept in The River Cafe Cook Book Green uit The Nineties geschreven door mijn heldinnen Ruth Rogers & Rose Gray. Destijds zo vernieuwend en inspirerend de kookboeken van The River Cafe uit Londen met...