Recepten

Ik ben al enige tijd bezig met het digitaliseren van mijn eigen recepten uit de nineties en zero’s. Deze “walk through memory lane” is gedurende deze uitdagende tijden waarin ook ik helaas niet kan doen wat ik het liefst doe, een fijne bezigheid.

Zoete aardappel met waterkers & pangrattato

Zoete aardappel met waterkers & pangrattato

Gisteren heb ik genoten van de spectaculaire Grand Prix Abu Dhabi 2021. Wow wat een prestatie van Max Verstappen! Hoe Lewis Hamilton als waardig verliezer Max en zijn team feliciteerde, respect. Een mooi mens Lewis Hamilton, waarbij ik het door hem...

International Yoga Federation

Op 21 november 2021 heb ik de Raja Yoga Docenten Opleiding van Samyama succesvol afgerond en ben ik erkend als Docent in Yoga & Meditatie. Een mooi moment om te mogen reflecteren op mijn pad van (zelf)ontwikkeling, maar ook juist een stimulans...

Persian Salad

Persian Salad

In dit blog wil ik niet zo zeer het accent leggen op het recept, maar op het voor mij meditatieve element van eten bereiden. Tijdens deze uitdagende, chaotische tijden, helpt het mij om naast het lopen met mijn teckels Teddy & Beer, yoga,...

Citroen-Ricotta Taart

Citroen-Ricotta Taart

Om het zonnetje binnen te halen, deel ik hieronder mijn recept van een goudgele Citroen-Ricotta Taart. Voor de bodem van deze taart crush ik Amaretti (amaro=bitter) koekjes met een klein beetje roomboter. Het "bittertje" van de amandelsmaak...

Sauerkraut Quiche

Sauerkraut Quiche

Ik ben al enige tijd bezig met het digitaliseren van mijn eigen recepten uit de nineties en zero's. Deze "walk through memory lane" is gedurende deze uitdagende tijden waarin ook ik helaas niet kan doen wat ik het liefst doe, een fijne bezigheid....

Beetroot, burrata & red onion relish

Beetroot, burrata & red onion relish

Biet oftewel beta vulgaris een wortelgewas uit de amarantenfamilie was al bekend bij de Assyriërs (2000 - 600 v.Chr.) en werd door de Romeinen in Europa verspreid. De rode biet (beta vulgaris var. ruba) stamt uit de 19e, begin 20e eeuw.  Andere...

Veganlicious Wrap & Mais Hummus

Veganlicious Wrap & Mais Hummus

Om nog even te kunnen nagenieten van de zomer 2020, een veganlicious colorful recept! Voor de mais hummus gebruik ik Vadouvan specerijen. Dit is een Franse interpretatie van een Indiaas specerijenmengsel uit de regio Puducherry dat een Frans...

Cantaloupe Feta Salad

Cantaloupe Feta Salad

Een "winning team" Cantaloupe meloen met rauwe ham/prosciutto crudo Parma of prosciutto di San Daniele: echt je kan mij er voor wakker maken. Vandaag het recept van een vegetarisch zomers gerechtje met de Cantaloupe in de zonnige hoofdrol. De...

Bosbessen Galette & Limoncello sabayon

Bosbessen Galette & Limoncello sabayon

Gisteren voor een lieve jarige een Bosbessen Galette gebakken. Een heel eenvoudig recept om een lekkere taart te presenteren met ingrediënten die je doorgaans wel in huis hebt. De Galette - niet te verwarren met de Bretonse Galette: een pannenkoek...

Grilled veggies&romesco

Grilled veggies&romesco

Mijn eerste Spaanse culinaire belevingen stammen uit de Eighties. De eerste herinnering betreft Mallorca: vanaf een geplastificeerd boekje met plaatjes wees je een gerecht aan. Op de rekening stond "muchos gracias"  wat ik vertaalde naar "veel...